maanantai 27. tammikuuta 2014

Mielenterveystien alussa

Totuus mielenterveyslähetteestä paljastui onneksi toisenlaiseksi. Lääkäri soitti perään ja kertoi laittaneensa lähetteen jo ennen vuodenvaihdetta ja kehotti soittamaan perään, jos mitään ei ole kuulunut. Hän laittoi minulle myös sen lähetetekstin nähtäväksi, eikä se ollut kovin kaunista luettavaa. Tekstin sisältö oli täysin totta, mutta asian lukeminen toisen kirjoittamasta paperista, ei tunnu kovin mukavalta.

Tämä lähete kuitenkin poiki ajan mielenterveyskeskukseen ja muutama käynti siellä on näyttänyt, että asian eteen kannatti todellakin taistella. Tie tälläkin saralla tulee olemaan pitkä, muttei toivottavasti kovin kivinen. Tältä osalta ollaan kuitenkin täysin erilaisen hoidon alussa. Jo nämä pienet askeleet mielenterveydenhoidossa ovat näyttäneet, että hoito tulee olemaan täysin erilaista, kuin mihin olen reuman kanssa tottunut.

En suoranaisesti tiedä, mitä tulevaisuus tuo tältä osalta tullessaan, mutta uskon, että tämän asian jälkeen olen ainakin yhtä kokemusta rikkaampi ja varmasti ainakin tietyllä tapaa vahvempi ihminen. Ainakin alku vaikuttaa lupaavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti