maanantai 16. joulukuuta 2013

Mielenterveys?

Mielenterveyskuvioita on tullut selviteltyä koko joulukuu. Kuun alussa käydystä terveydenhoitajakäynnistä jäi todella paha maku. Tuntui, että hoitaja vain väheksyi apuni tarvetta ja keskittyi selittelemään, miten terveyskeskuksella ei ole resursseja hoitaa asioita. Kaiken kaikkiaan suhtautuminen oli juuri sellainen, jota pahimmillaan pelkäsin.

Yllätyksekseni hän kuitenkin hoiti asioitani eteenpäin juuri kuten oli luvannut. Lääkäri oli luvannut kirjottaa uuden lähetteen, kunhan toimitan lisätietoja. Tämän lisäksi hän oli selvitellyt työvoimaviranomaisten kautta saatavaa apua. Eli vaikka käynnistä jäi huono maku, asiat kuitenkin etenivät ainakin lähes toivotusti.

Purkauduin asiasta ravitsemusterapeutilleni ja hän selvitti samantien, miten sairaalan psykiatriselle sairaanhoitajalle pääsee. Ainakin minulle aika järjestyi ihan yhdellä puhelinsoitolla. Sain ajan loppiaisen jälkeen, mikä on toki kaukana, mutta ensimmäinen konkreettinen asia, joka tällä saralla on edennyt.

Vein kuitenkin kuntoutuksesta saamani paperit terveyskeskukseen ja nyt odottelen kauhun sekaisin tuntein, mitä mielenterveystoimisto tällä erää päättää. En tiedä, miten reagoin, jos saan sieltä toisen kielteisen päätöksen. Jo ensimmäinen päätös oli riittävän kamala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti