torstai 27. kesäkuuta 2013

Asioiden hoitamista

Tänään en käynyt yhdessäkään terveydenhuoltolaitoksessa. Vieroitusoireiden välttämiseksi selvittelin nilkkaleikkauksen vaikutusta biologiseen lääkkeeseen ja leikkaushaavan hakasten poistoaikaa ja -paikkaa.

Kuvio olikin helpommin sanottu kuin tehty. Hakasten poisto ja kipsin vaihto piti tehdä terveyskeskuksessa, johon sainkin ajan yhdellä puhelinsoitolla. Hetken päästä hoitaja soitti takaisin, että heillä ei ole töissä ketään, joka voisi tehdä uuden kipsin, joten keskussairaala hoitaa. Ei muuta kuin puhelin käteen ja soittamaan sairaalaan, jossa sanoivat, että pitäisi olla lähete.

No lähetehän minulla oli ja sitä eilen ensiavussa esittelinkin ja kehotin heitä ottamaan siitä kopion. Luin sitä tekstiä puhelimessa heille ääneen ja hoitaja pahoitteli, etten ollut tuonut lappua heille eilen. Hetken selvittelyn jälkeen lähete kuitenkin löytyi ja asiat lähtivät siltä saralta rullaamaan eteenpäin.

Biologisen lääkkeen selvittelyissä selvisi, että minulle on laitettu aikoja myös polvileikkaukseen. Tämä poiki seuraavan puhelinrumban, koska eihän polvea ole järkeä leikata, jos saman jalan nilkka on kipsissä. Päädyttiin, että polvi leikataan, kun nilkka on saatu pois kipsistä. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että biologinen lääke jää tauolle nyt ja sitä jatketaan joskus polvileikkauksen jälkeen.

Hiukan taas pelottaa tulevaisuus, kun reumakin lähtee aktivoitumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti