tiistai 4. kesäkuuta 2013

Päivä sairaalassa

Ortopedi laittoi minusta lähetteen ravitsemusterapeutille, kun kävin hänen vastaanotollaan ensimmäistä kertaa. Tänään oli vuorossa erittäin hyvä keskustelu ravitsemusterapeutin kanssa. Meillä meni reilu tunti ja tuli käytyä aika perusteellisesti läpi syömisen ongelmat ja osittain koko tätä elämäntilannetta, jossa energia ei vaan riitä kaikkeen, mitä ihmisen pitäisi tehdä.

Sain hyviä vinkkejä erityisesti ruoka-aineista, jotka voisivat soveltua tähän tilanteeseen. Kaiken kaikkiaan tuli hyvä olo siitä, miten olen joskus tehnyt asiat oikein ja nyt olisi syytä vain pyrkiä takaisin tilanteeseen, joka toimi. Odotin voimakasta moralisointia tai muuten kovin rajua puuttumista siihen, miten olen itseni tähän kuntoon syönyt. Kuitenkin sain lähinnä ymmärrystä ja kehittäviä ehdotuksia.

Ravitsemusterapeutilta lähdin reumapolille biologisen lääkkeen aloitukseen. Oletin, että ensimmäinen aloitus olisi ollut perusteellisempi kuin toinen, mutta tällä kertaa osasin kysellä enemmän, joten keskusteluakin syntyi. Jälleen kerran oli hyvä keskustelutilaisuus hoitajan kanssa. Nyt vaan sitten odotetaan biologisen lääkkeen tehoa ja pelätään sivuvaikutuksia. Toivottavasti tämä sopii paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti