perjantai 15. maaliskuuta 2013

Vetkuttelun lopputulos

Minua on tammikuusta vaivannut toisessa jalkapöydässä ollut sähköiskumainen kipu. Se vaivaa todella harvoin, lähinnä nilkkaa ojentaessa tuntuu tietyssä kohti sähköisku. Lisäksi pahimmillaan paikka oli kosketusarka. Fysioterapeutti tutki sitä viime käynnillä ja huomasi siinä pienen tuntopuutoksen. Vaiva ei kuitenkaan juuri häirinnyt elämää, joten olin päättänyt mainita asiasta reumalääkärille seuraavalla käynnillä.

Viime viikonloppuna lueskelin lääkityksen potilasohjeita ja löysin sieltä hermo-oireet kohdasta vakavat sivuvaikutukset. Seuraavana oli komento ottaa yhteyttä lääkäriin viivyttelemättä, jos kyseisiä oireita ilmenee. Päätin kysyä asiaa terveyskeskuksen reumahoitajalta, mutta unohdin sen tiistaina, kun teloin polveni.

Unohdin myös kysyä asiaa reumapolilta, kun soitin sinne eilen. Eilen iltapäivällä kirjoittelin sitten viestiä terveyskeskuksen reumahoitajalle, joka komensi ottamaan yhteyttä reumapolille ennen seuraavaa pistosta. Tänään tein sitten työtä käskettyä ja reumahoitaja kuuntelikin huoleni, muttei osannut sanoa asiasta mitään vaan laittoi asian lääkärille.

Lääkäri olikin katsonut tietoni läpi ja kokonaisuutta katsoessaan päätti vaihtaa biologisen lääkkeen johonkin toiseen. Eli käytännössä olen pistänyt viimeisen piikin biologista joskus pari viikkoa sitten ja seuraava piikki seuraa joskus tulevaisuudessa. Minulla on lääkäriaika pääsiäisen jälkeen ja sen jälkeen joskus aloitetaan lääkitys.

Tällä hetkellä voin todeta, että asia ottaa päähän ja kovaa. En tiedä ottaako tässä päähän enemmän se, että huomasin jalkaoireiden löytyvän vakavien sivuvaikutusten listalta vasta nyt, vai lääkkeen yllättävä lopetus, minusta pieneltä tuntuvan sivuvaikutuksen takia. Toisaalta olin jo itsekin päättänyt, että kyseinen lääke vaihdetaan seuraavalla reumapolikäynnillä, joten tämä päätöshän vain aikaisti lääkkeen vaihtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti