lauantai 9. kesäkuuta 2012

Talviturkki

Tästä päivästä ajattelin tehdä löhöilypäivän. Olen kaivannut tällaista päivää jo viikkoja, joten vapaapäivä tuli enemmän kuin tarpeeseen. Aloitinkin päivän nukkumalla kellon ympäri ja heräsin pitkästä aikaa melkein pirteänä. Aamujäykkyys ei ollut ainakaan vähäisempää pitkien yöunien jälkeen, mutta siitäkin selvittiin, kun nautin aamuteestä ulkona.

Päätin jatkaa samalla linjalla ja painuin torkkumaan sänkyyn. Tällä erää kuitenkin tuntui, ettei pötköttely tuntunut enää kivalta ja päätin lähteä hölkkäämään viikon pitkän lenkin. Alku lenkillä tuntui askel suorastaan lentävän ja muutenkin juokseminen oli todella vaivatonta.

En mielestäni mennyt kovaa, mutta jostain syystä voimat tuntuivat loppuvan ihan tyystin reilun viiden kilometrin jälkeen. Sinällään missään vaiheessa en hengästynyt tai vastaavaa, mutta juokseminen vaati hetki hetkeltä enemmän fyysistä ja henkistä työtä. Piti oikein keskittyä, etten ruvennut kävelemään ja silti yllätin itseni muutamaan otteeseen kävelemästä. Niinpä päätin kävellä loppumatkan.

Lenkin jälkeen päätin ennen suihkua kokeilla, miten kylmää tuo jokivesi on. Ei sitä liian lämpimäksi voinut haukkua, mutta tuli siinä kuitenkin muutama veto uitua. Sinällään sangen mukavalta pulikointi tuntui ja ajattelinkin, että voisi yrittää käydä ainakin muutamana aamuna viikossa pulahtamassa ennen töihin menoa, niin paljon se virkisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti