torstai 18. huhtikuuta 2013

Kipulääkityksen säätöä

Sain eilen lääkäriltä ohjeen ottaa tulehduskipulääkkeen siten, että otan ensimmäisen annoksen aamun sijaan iltapäivällä ja toisen sitten normaaliaikaan illalla. Ajatteli, että tällainen annostus helpottaisi aamuyötä ja aamua tuon selän osalta.

Tämän päivän kokemuksen perusteella en ole aivan varma, oliko muutos hyvä. Aamun tilanne selviää vasta huomenna, mutta nyt illalla on selkä tuntunut melko ikävältä. Alkuillasta tuntui, että koko selkä jumahti pieneen etukenoon. Sai taistella ihan tosissaan, että selkä lähti oikenemaan melkoisen työn jälkeen. Pitää seurata tilannetta. Jos selkä alkaa oireilla näin iltaisin, pitää palata kipulääkkeen kanssa edelliseen annosteluun.

Flunssakin jaksaa edelleen hyvin. Sain terveyskeskuksesta limakalvoja supistavaa nenäsuihketta. Tukkoisuus on vähentynyt selvästi, mutta en tiedä, onko flunssa antamassa periksi vai auttaako lääke. Kuitenkaan enää ei ole sellainen olo, että ainakaan vielä tarvitsisi akuutisti pelätä poskiontelotulehdusta. Toivottavasti tästä flunssasta selviää ilman mitään jälkitautia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti