keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Korttitalo huojuu

Eilinen kirje poiki minulle tänään melko monta puhelua. Ensin soitin ortopediajan perään, että onko tuo aika todella totta. Kuulemma näin on tilanne. Aikaisemmin ei ole yhtään aikaa, joten näillä eväin on mentävä. Antoi kyllä ohjeeksi, että jos tilanne on muuttunut, asiasta kannattaa lähettää kiirehtimislähete.

Tuon lausunnon jälkeen alkoi tuntua, että työkykyni korttitalo uhkaa kaatua. Soitin reumapolille kertoakseni asiasta ja päädyinkin keskustelemaan lääkärin kanssa. Mitään ihmeratkaisua hänellä ei ollut, mutta ehdotti tulehduskipulääkityksen ottamista iltapainotteisemmin. Pitää kokeilla heti huomenna.

Toisaalta kehotti minua ottamaan jo kerran lopetetun biologisen lääkkeen käyttöön. Sen osalta käyn itseni kanssa taistelua. Epäilyttää aloittaa se uudelleen kahdesta syystä: jatkuuko flunssakierre ja mitä jalkapöydille tapahtuu. Nyt on sen verran flunssa vielä päällänsä, etten vielä voi edes pistää, joten joudun miettimään ainakin pari päivää tuota aloittamista.

Pitkälti tässä biologisen lääkkeen uudelleen aloituksessa on kyse siitä, että uskallanko luottaa lääkäriin ja lääkärin arvioon lääkityksen hyödyistä ja haitoista. Toisaalta pelkään, että tuo hermo-oire pahenee tai tulee jonnekin muualle. Lääkäri epäili vahvasti, että se on selästä johtuvaa ja täysin sattumalta osui biologisen lääkkeen aloitukseen.

Samaa rytinää lääkäri laittoi minut selän magneettikuvaukseen, koska edellisestä on aikaa ja selkä on nyt oireillut jonkin verran. Tähänkin tuli lähete kommentilla "mahdollisimman pian", mutta tuskin sitä ihan heti kohta kuvataan. Samalla kommentilla laitetusta hermoratatutkimuksesta ei ole kuulunut vielä mitään.

No nyt keskitytään toivomaan, että korttitalo tyytyy huojumaan eikä kaadu ihan vielä. Yhteistyössä selkä ja polvi tuntuvat kykenevän talon kaatamiseen melko helposti. Hetken minua kuunneltuaan reumalääkärini totesi, että hän laittaa omalta osaltaan polvesta lähetteen, jos se nopeuttaisi sen tulevaisuuden selvittelyä. Ymmärsi kyllä polven vaikutuksen selän kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti