sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kävellen ja uiden

Eilinen nukkuminen ja pitkät yöunet eivät poistaneet väsymystä, joten päätin kokeilla tänään reipasta liikuntaa. Varsinaisesti liikkuminenkaan ei poistanut väsymystä, mutta sain kuitenkin nukuttua melko hyvät päiväunet ja toivottavasti myös yöunet, joten jotain hyötyä siitä oli.

Aamupäivällä kävin ihanassa lumisateessa kävelemässä reilun tunnin lenkin. Melko rauhalliseksi vauhti jäi, mutta tuli kuitenkin ulkoiltua ja nautittua kauniista talvisäästä. Jotenkin olisi taas tuntunut kivemmalta hölkkäillä, mutta käytössä olevilla kengillä siitä ei oikein olisi tullut mitään, eikä seurakaan ollut kovin juoksuorientoitunutta.

Iltapäivällä raahasin itseni uimahallille. Viimeksi uin matkaa ja nyt ajattelin kokeilla intervallityyppistä treeniä. Tein intervalleina 50 metrin pätkiä siten, että uintipätkän jälkeen odotin sykkeiden tasaantumista altaan päädyssä enkä uinut rauhallisesti. Ajattelin kokeilla, miten se vaikuttaa jaksamiseen. Viisi pätkää uin ja viimeisillä huomasi, miten tekniikka alkaa hajota kovemmassa rasituksessa. Pitää siis vaan jaksaa panostaa siihen tekniikkaan. Ei se niin pahasti hajonnut kuin puolivuotta sitten.

Loppuverryttelyssä kokeilin vielä muutaman altaanmitallisen selkäuintia. Eilen näin televisiosta, miten Jani Sievinen opetti käsivedon tekniikkaa ja pitihän sitä kokeilla käytännössä. Paljon on haasteita, mutta oikean tekniikan näkeminen helpotti hurjasti myös oman uinnin hahmottamista. Tehoja ja vauhtia tuli paljon lisää, kun kädet eivät olleet enää turhat härpättimet vaan vievät reilusti eteenpäin. Samalla nousivat sykkeetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti