perjantai 30. joulukuuta 2011

Lahopää

Lähdin tänään naapurikuntaan uimaan. Muuten reissu meni ihan putkeen, mutta uimahallin parkkipaikalla totesin, etten muistanut ottaa lompakkoa mukaan, eikä mistään taskuistakaan löytynyt riittävästi rahaa, jotta olisi uimisen voinut maksaa. No autolla ajelu on aina yhtä mukavaa, joten rattaat ympäri ja kotia kohti. Kotona huomasin, että olin kaiken huipuksi ottanut mukaan väärän repun. Eli eipä olisi ollut uimavarusteitakaan, vaikka olisin halliin sisälle päässytkin.

Illalla tästä suivaantuneena jumppasin kotona selän huolella pitkästä aikaa. Yllättävän hyvin kroppa taipui eikä liikkuvuudessakaan ollut moitittavaa, vaikka jumppaaminen on viimeaikoina jäänyt. Mielenkiinnolla odotan, miten kipeäksi saan lihakseni, vaikka tietoisesti yritin tehdä kevyesti.

Eilen ja tänään on vasen päkiä ollut epäilyttävän tuntuinen. Pidemmästä kävelystä se kipeytyy ja on todella kipeä. Kipu on kuitenkin täysin eri paikassa ja erilaista kuin reumakipu. Tämä on päkiän alapuolella ja selkeästi pistemäistä. Reumakipu tuntuu päkiän yläpuolella vähän kuin tylpällä viivoittimella painasi kovaa. Lisäksi tätä kipua ei tunnu liikkeelle lähtiessä ja se helpottaa pienenkin lepotauon aikana. Nyt yritän keksittyä selittämään itselleni, että tämä voi olla normaalin ihmisen kipua ja mennä ohi ihan itsestään.

Reuma on tuonut mukanaan ihan uuden suhtautumisen kipuun. Kipu on liiankin tuttu ja arkipäiväinen kaveri. Toisaalta harvaan kipuun osaa suhtautua enää normaalina kipuna, vaan huolestuu turhastakin. Ihmistä silloin tällöin sattuu johonkin ja terve ihminen suhtautuu siihen huomattavasti rauhallisemmin kuin minä. Toisaalta kivuista löytyy jatkuvasti uusia vivahteita ja kyky kuvailla kipua kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti