tiistai 1. marraskuuta 2011

Savon sydämessä

Juuri, kun sai edelliset opinnot loppuun, on aika suunnitella seuraavaa siirtoa elämässä. Tähän siirtoon liittyy töiden hakemisen lisäksi myös pohdintaa siitä, haluanko tehdä insinöörin töitä. Koska elämässä voi tehdä useita siirtoja yhtä aikaa, päädyin hakeutumaan sosiaali- ja terveysalalle. Kutsu soveltuvuustesteihin napsahti postilaatikkoon parisen viikkoa sitten ja vei insinöörin Savon sydämeen kalakukkojen kaupunkiin.

Koska matka oli kohtalaisen pitkä otin tilanteen matkailun kannalta ja lähdin jo eilen hyvissä ajoin junailemaan, jotta saisin viettää iltaa Kuopiossa. Melko vähäiseksi jäi kaupunkiin tutustuminen. Päädyin kuitenkin muikkuravintolaan nauttimaan muikuista. Liikuntaakin ajattelin hyötyliikunnan lisäksi - kävin katsomassa hotellin kuntosalin. Edes salivaatteita en viitsinyt vaihtaa.

Tänään olikin sitten päivän täydeltä soveltuvuuskokeita. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus, vaikkei opiskelupaikka aukeaisikaan. Onpahan kerran tullut harjoiteltua lippusten täyttelemistä ja saa kuviosta ihan kirjallisen palautteenkin, joten oletettavasti tilanteen voi ottaa omaan itseensä tutustumisena.

Hyötyliikuntanäkökulmasta tämä päivä oli huomattavasti parempi. Aamusella kävelin hotellilta koululle ja testien päätyttyä hieman mutkien kautta junalle. Aamulla sykkeet nousivat jostain syytä todella herkästi. Yhdessä loivassa ylämäessä ihmettelin, kun henkeä rupesi ahdistamaan ja vilkaisin sitten sykemittaria - 183 lyöntiä minuutissa. Mielestäni en edes kävellyt kovaa, mutta hidastin tahtia entisestään. Iltapäivällä sykkeet olivatkin sitten huomattavasti matalammat. Toisaalta jalat olivat sen verran kipeät, että tahti hidastui senkin takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti