keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Selkä vaivaa

Tänään päätti jostain syystä selässä joku pieni nivel lukkiutua ja kipeytyä. Luultavasti lihakset kramppaavat pienehkön tulehduksen takia ja nivelen liikkeen väheneminen vahvistaa vain tulehdusta ja lihakset kramppaavat lisää. Noidankehä on siis valmis. Tietenkin paikka on sellainen, etten pääse siihen normaaleilla venytyksillä käsiksi. Nyt pitää siis keskittyä toivomaan, ettei jumitus kauheasti vaikuta muun rangan liikkuvuuteen.

Tänään oli myös venyttelyjumpan vuoro. Yllättävän paljon selkäkin häiritsi sitä, vaikka kyseisen jumpan pitäisi juuri liikkuvuutta parantaa. Useampi liike jäi tekemättä, koska sattui vaan ihan liikaa. No tulipa kuitenkin jonkun verran venyteltyä ja tukilihaksia kiusattua, joten tuskin jumppa hukkaan meni.

Nyt keksin, että edellinen hengenahdistusepisodi alkoi juuri vastaavalla kivulla selässä. Ennen en ole osannut moisia yhdistää. Nyt pitää seurailla, kuinka hengityksen käy. Jos hengitys menee ahtaalle, niin tietää, että todennäköisesti se johtuu tuosta selän oireilusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti