perjantai 27. tammikuuta 2012

Hölkkää lepopäivänä

Olin suunnitellut tälle päivälle lepopäivän, mutta koska alkuviikko on mennyt huomattavasti vähemmällä rasittavalla liikunnalla kuin olin suunnitellut, päätin käydä kokeilemassa, miten lonkka kestää jaloillaan oloa tänään. Mukavalta se tuntuikin ja kilometrin kävelyn jälkeen päätin kokeilla kevyttä hölkkää. Jostain syystä tänään sykkeet olivat korkeammalla kuin toissa päivänä.

Hölkkäsin tällä erää reilun neljä kilometriä, vaikka lonkka hiukan loppuvaiheessa vihoittelikin. Melko yllättävästi taas huomasin, että lonkka tykkää enemmän hölkästä kuin kävelemisestä. Kaikkialla varoitetaan juoksemisen rasittavuudesta nivelille, joten lonkkani on ymmärtänyt jotain väärin. Pienet tuntemukset lonkasta hävisivät taas hölkän aloittamisen jälkeen.

On jännä huomata, miten hyvin hölkkä kulkee, vaikka juoksemissa on ollut melkoinen tauko. Toki sykkeet ovat korkeammalla ja vauhti reilusti hitaampi kuin loppukesästä, mutta kuitenkin jaksaa helposti juosta neljän kilometrin lenkit. Pidemmällekin olisi varmasti jaksanut, nyt vain lenkki sattui olemaan tuon mittainen, enkä erikseen halunnut lähteä keksimään siihen jotain jatkolenkkiä. Muutenkin lienee parempi juosta vähän lyhyempiä lenkkejä kuin vetää itsensä aivan piippuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti