keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Sekavia tunteita

Eilen illalla alkoi toinen lonkka kipuilla. Vesijumpassa tuntui hieman ja illalla koneelta noustessa meinasi jalka pettää alta. Tänään aamulla herätessäni totesin lonkan olevan melko jäykkä ja varovasti sitä jumppailin ennen nousemista. Olin ajatellut lähteä aamulenkille, mutta hetken kotona liikuttuani hylkäsin ajatuksen ja tyydyin roskiskäyntiin.

Päivällä jäykkyys sitten hieman helpotti ja päätin kuitenkin lähteä lenkille. Päätin kokeilla lonkan kestoa oikein todenteolla ja juoksin omien tuntemusten mukaisen pätkän. Jälkeen päin tarkasteltuna pätkä oli noin 3,5 kilometriä. Lonkka oireili hieman alussa, mutta parani matkan edetessä ja ensimmäisen kilometrin jälkeen en edes muistanut koko lonkkaa ennen juoksupätkän loppumista. Kotiin kävellessä lonkka sitten kertoili mielipiteensä pariinkin otteeseen.

Tuon lenkin jälkeen on päässä pyörinyt hirmuinen liuta ajatuksia. Lonkan kipu on aivan erityyppistä kuin aikaisemmat kivut, eikä venytellessäkään tunnu kireyttä lihaksissa. Kovasti epäilyttää, että reuma olisi päättänyt iskeä tuohon lonkkaan ja niveltulehdus aiheuttaisi nämä oireet. Lonkka on sitten aivan uusi aluevaltaus reumalle ja niitä niveliä, joita ihminen oikeasti tarvitsee. Huoli reumamuutoksista ja tulevaisuudesta on tällä hetkellä kova, vaikka tiedänkin, ettei mitään peruuttamatonta tapahdu hetkessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti