sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Lihasjumi

Viime yö meni lähinnä pyöriessä. Tuon kipuilleen lonkan ympäristön lihakset olivat niin jumissa, ettei hyvää nukkumisasentoa löytynyt. Venyttelin yöllä isot lihakset pariinkin otteeseen, jotta pystyi hetken nukkumaan. Nyt olenkin sitten päivän aikana venytellyt lihaksia useaan otteeseen. Toivottavasti se helpottaa ensi yötä.

Illan jo hämärtyessä sain itseni lenkille ja juoksinkin intervallilenkin. Se oli selkeästi tämän viikon lenkeistä raskain enkä ollut palautunut edellisistä rasituksista kovin hyvin. Alun perin olin ajatellut hölkätä koko lenkin ja ottaa intervallit rauhallisesti. Sykkeet olivat kuitenkin jo lähtiessä sen verran korkealla, että päädyin tekemään juoksu-kävely-intervalleja ja sen lisäksi vielä pidin juoksupätkät hyvin lyhyinä. Hyvältä tuntui juosta lyhyitä matkoja reilusti matkavauhtia reippaampaa tahtia.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Eksyin blogiisi viime viikolla ensimmäistä kertaa. Huomasin heti, että kuvailut kivuistasi ovat kuin omiani. Tunsin kylmiä väreitä, kun luin kertomuksiasi kivusta..Joku muu tuntee kuin minä! Diagnoosini on selkärankareuma.

    Oliko tuo yöllinen lihasjumi sellainen, jossa mikään asento ei tunnu hyvältä, pienikin liike sattuu, venyttely, lääkkeet tai kylmä ei auta, tunne on kuin olisi puukko pakarassa ja meinaa tulla itku, kun mikään ei auta..?

    Normaali lääkitykseni on Salazopyrin ja tarvittaessa lisäksi Voltaren ja Panadol, mutta tuollaiseen jumiin otan lihasrelaksanttia.

    En tiedä, onko tuossa jumissa varsinaisesti kyse edes taudistani, mutta sen aiheuttama kipu on miljoona kertaa pahempaa kuin normaali reumakipu si-nivelissä.

    Kuvailet muuten kipuasi lonkkakivuksi, kuten itsekin yritän aluksi lääkärille selittää. Ongelma oli siinä, että kipu ei ollutkaan lonkassa vaan si-nivelissä, mutta enhän edes tiennyt, mitä ne ovat. Kipu oli myös äärettömän vaikea paikallistaa, eikä se tuntunut aina samassa kohdassa. Nykyään si-nivelten lisäksi kiukuttelet pienemmätkin nivelet..ranne, varpaiden ja sormien nivelet, hartia..jos tänään on kipeänä yksi nivel, niin huomenna on joku toinen..

    Lääkäri vähän empi, kun pyysin lihasrelaksantteja ja oli sitä mieltä, etteivät ne auta reumakipuun, mutta mulla ainakin auttaa tuohon kyseiseen jumiin. Jos et ole kokeillut, niin suosittelen kokeilemaan. Saa ainakin nukuttua, kun lääke väsyttää ja lisäksi mulla se jumi katoaa mystisesti aamuun mennessä..

    VastaaPoista
  2. Tuo tuon kertainen lihasjumi oli kyllä ihan rehellisesti kramppaavia lihaksia. Nopeat ja lyhyet etu- ja takareiden sekä pakaran venytykset auttoivat ja sain taas unen päästä kiinni.

    Eilen kävin näyttämässä tuota lonkkaa lääkärille ja hän tutki siinä sivussa myös SI-nivelet. Niissä ei ollut mitään aristusta ja SI-nivelkipu on minulle entuudestaan tuttua, eikä siitä ollut kyse. Kipu oli etenkin alkuvaiheessa hyvin selkeästi nivusessa ja paikallinen. Sittemmin laajeni laajemmalle, koska lihakset yrittivät suojata kipeää niveltä. Kivun kulku on toistaiseksi ollut aivan samalaista kuin selkärangan fasettinivelten kohdalla - niidenkin tulehdus on tullut koettua.

    Lääkäri yhtyi teoriaani ja tutkimuksissaan totesi, että kipu on erittäin todennäköisesti lonkkanivelperäistä. Harmi sinällään, koska kropan isot nivelet ovat toistaiseksi säästyneet taudilta.

    VastaaPoista