tiistai 10. tammikuuta 2012

Palauttava lenkki

Eilisen pumpin jälkeen on lihaksissa jonkin verran tuntunut rääkki. Kuitenkin tuntemuksia on huomattavasti vähemmän kuin oletin. Lähinnä tulee vastaan asentoja, joissa lihas joutuu venytykseen ja siinä tuntuu. Kyykkyjä en ole kokeillut, mutta muuten lihakset ovat kyllä tehtävänsä hoitaneet.

Tänään päivällä lähdin koiran kanssa lenkille ajatuksella päästä tekemään rauhallinen ja kohtalaisen kevyt lenkki. Koska moottoritietyömaa tulee katkaisemaan yhden suosikkilenkeistäni, päätin käydä katsomassa, missä vaiheessa työt ovat. Ensimmäiseltä tieltä jouduin kääntymään takaisin, koska vastaan tuli risurekka, joka oli lastaamassa, eikä siinä kohti ollut toivoakaan mahtua ohittamaan rekkaa. Päätin kävellä lenkin sitten toisin päin, jos rekka saisi lastinsa lastattua ja päästäisiin kävelemään.

Toisen tien varressa olivat rakennustyöt alkaneet ja päätin sitten kävellä rakennustyömaan läpi ja sen jälkeen lähteä etsimään kartasta joskus näkemääni pikkutietä, jota pitkin olisi pitänyt päästä tekemään lenkki. Arvelin löytäneeni tien pään, mutta päädyin ampumarata-alueelle. Tovin käveltyäni eteeni tuli vielä sulkupuomi ja ajattelin, että ehkä minun ei ole tarkoituksen mukaista jatkaa sitä tietä.

Käännyin siis ympäri ja jatkoin lenkkiäni väärinpäin. Pääsin taas sen samaisen rekan luokse ja jouduin jatkamaan matkaani tietyömaan läpi. Näin sen kuitenkin turvallisemmaksi kuin seiskatien ylittämisen mutkaisella ja kapealla osuudella ruuhka-aikaan.

Lopputuloksena lenkkeilyä vajaat kaksi ja puolituntia, josta valta osan kävelin parin kymmenen sentin lumihangessa. Rauhallisesta ja palauttavasta lenkistä olivat yhtä mieltä sykemittarini ja jalkalihakset. Sitä tuo lenkki ei taatusti ollut, mutta mikä sitä on kauniissa talvisessa metsässä pikkupakkasessa kävellessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti