lauantai 2. heinäkuuta 2011

Hellettä pitelee

Tänään olisi juoksuohjelmassa 30 minuutin kävelylenkki. Yhtään enempää tällä helteellä ei viitsikään liikkua. Tähtään lenkin vielä siten, että pääsen suoraan saunaan, niin ei tarvitse hikisenä kauhean kauaa odotella. Mutta taatusti en mene kovaa, vaan mieluummin ylirauhallisesti. Koirallekin saa luvan riittää päivän liikunnaksi moinen pikku lenkki. Eipä se kauhean paljon pidemmälle varmasti viitsi lähteäkään tällä ilmalla. Huomiseksi on ohjelmassa 20 minuutin intervallilenkki. Taidan taasen laittaa kellon viideltä soimaan ja katson, miltä keli näyttää. Jos silloinkin on yli 20 astetta, niin saa lenkki jäädä kyllä juoksematta.

Kaiken kaikkiaan minulle alkaisi taas riittää nämä helteet. Tein ensimmäisen helleaallon alussa päätöksen, että en valita lämpimistä keleistä, koska Suomen ilmastoon kuuluu neljä vuoden aikaa. Lisäksi ehkäreuman vaivaavat nivelet ovat huomattavasti paremmat lämpimillä ilmoilla. Kuitenkin viime talvena kuvioon tulleet selkäoireet tuntuvat pahenevan helteellä. En tiedä johtuuko oireilu siitä, että helteillä tulee liikuttua huomattavasti vähemmän vai tekeekö lämpö itsessään jotain. Tuohon selkäänhän ei ole koskaan lämmin auttanut vaan paremman helpotuksen olen saanut kylmähoidosta.

Lisäksi nämä lämpimät kelit vaikuttavat selkeästi venyttelyihin. Vaikka selkä oireilee, niin ilmeisesti lämmin keli pitää lihakset sen verran lämpiminä, että venytyksistä ja liikkuvuusharjoitteista ei juuri tunnu olevan hyötyä. Kroppa mene lähes umpisolmuun ja venytyksiä on tosi vaikea saada tuntumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti