maanantai 22. elokuuta 2011

Ensimmäinen viikko sykemittarin kanssa

Tänään sain sitten ensimmäisen viikon palautteen sykemittarilta. Kuten alkuun epäilinkin, niin liikun huomattavasti enemmän kuin sykemittari olettaa. Viime viikon liikunnat olivat 9 tuntia ja 9 minuuttia, kun ohjelman mukainen tavoite oli 3:10. Ohjelma oli tehnyt tästä asiasta havainnon, mutta muuttaa itseään vasta kuuden viikon kohdalla, joten siihen saakka likimain kolminkertaistaa ohjelman liikunnan.

Lisäksi ohjelma esittää suositukset siitä, miten paljon pitäisi milläkin tehoalueella liikkua. Korkeimmalla tehoalueella pitäisi ohjelman mukaan liikkua 10 minuuttia ja minä liikuin huimat 35 minuuttia - mikä huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Siitä huolimatta ohjelma varoittaa ylikunnon mahdollisuudesta ja kehottaa harjoittelemaan alueella vähemmän. Millä minä vähennän harjoittelua korkeilla sykkeillä, kun nuokin minuutit ovat isolta osin kertyneet salitreeneistä ja kotiin kiipeämisestä. Toki juoksulenkilläkin on joskus käyty ko alueella, mutta mielestäni en sillä alueella ole harjoitellut lainkaan. Tämän viikon osalta ko tehoalueen treeniminuutit on jo ylitetty.

Tänään aamulla kävin hölkkäilemässä rauhallisesti 4,5 km. Eilinen lenkki tosiaan jäi juoksematta ja viikon pitkän lenkin olin suunnitellut tiistaille, joten tämän päivän lenkin pituus määräytyi ihan oman fiiliksen mukaan. Käytännössä olisin varmasti jaksanut juosta pidemmälle, mutta kiva lenkki kun päättyi tuohon 4,5 kilometrin kohdalle, päätin kävellä siitä kotiin. Kiva joskus juosta nautittava lenkkikin, eikä suorittaa mitään.

Iltapäivällä raahauduin sitten salille ja rääkkäsin lähinnä yläselän lihaksia. Salille mennessä epäilin, että viitsinkö treenata kunnolla, mutta kyllä niissä hommissa hiki virtasi ja lihakset joutuivat töihin. Sinällään mitään hienoa voittajafiilistä en treenistä saanut, mutta ei siihen pettynytkään voi olla - sellainen perustreeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti