lauantai 13. elokuuta 2011

Vesiliikuntaa ja osa talven marjoista

Nyt viikonloppuna maauimala on auki viimeistä kertaa ja perinteisesti silloin vietetään lämpimän veden viikonloppua. Paikallinen sähkölaitos kustantaa veden lämmityksen ja uimalaan on vapaa pääsy. Lisäksi ainakin tänä vuonna ohjelmaan kuului jokunen ilmainen vesijumppa. Pitihän sitä sitten lähteä jumpalle, kun kerrankin siihen on mahdollisuus ja muuten tämän päivän liikunnat olisivat luultavasti jääneet melko vähiin.

Kiva jumppa oli ja aika raskaskin tai sitten minä vaan jaksoin tsempata. Usein etenkin kaupungin järjestämissä jumpissa tahti on melko rauhallinen eikä tekemiseen tunnu saavan tehoa millään. Nyt tehot tulivat mukavasti ilman suurta henkistä ponnistelua ja muutenkin tuli tosi kivan liikuttunut olo. Venyttelyitä aina näihin jumppiin kaipaan enemmän, mutta ne on sitten tehtävä illalla kotona ihan itsenäisesti.

Aamupäivä käytettiin perkaamalla erivärisiä herukoita talven iltapirtelöitä varten. Taitaa huomenna pakastimeen mennä noin kuukauden marjat. Eivät ne koko talvea riitä, mutta tuovatpa vaihteluita kaupan pakastealtaan valikoimiin ja ehkäpä muutama eurokin säästyy. Puolukat ovat vielä pakastamatta, mutta muuten talveksi löytyy erilaisia makuja iänikuisen mansikan rinnalle. Varmasti tammikuun pimeällä mustaherukkapurkin avaaminen tuo muiston kivasta elokuisesta päivästä patiolla.

Tämä pirtelö on yksi painonpudotukseni kulmakiviä. Marjojen lisäksi siihen kuuluu piimää tai jogurttia, tuoremehua ja satunnaisia siemeniä. Hurautan moisen tehosekoittimessa sekaisin ja nautin hissukseen iltasella television ääressä. Pirtelössä on monta hyvää puolta. Ensiksikin sen nauttimiseen saa usein kulutettua tunnin ja sinä aikana on helppo jättää kaikki television katselu napostelut syömättä. Lisäksi se on melko täyttävä, muttei kuitenkaan liian raskas iltapalaksi. Yhtenä ehdottoman hyvänä puolena on mainittava, että sisällön voi muokata muiden päivän syömisten mukaan - proteiinijauhe menee joukossa sangen mainiosti, samoin muutama ruokalusikallinen öljyä - jos tarve vaatii. Keveimmillään pirtelö on jokusen sata kilokaloria, mutta on sitä tuhannen kilokalorin pirtelökin joskus tullut värkättyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti