perjantai 12. elokuuta 2011

Jumppaneuvontaa

Vietin sitten miellyttävän päivän Helsingissä. Tällä kertaa vierailun kohteena oli fysioterapeutti, jonka kanssa käytiin läpi lähinnä, mitä reumaatikon pitää huomioida liikunnassaan ja toisaalta katseltiin rintarangan liikkuvuusharjoituksia ja muutama minulle ongelmallinen venytys.

Käynti oli hyvä ja opettavainen. Kerrankin käytiin läpi niitä asioita, joita olen netistä reumasairauksista lukenut. Millaiset liikuntalajit sopivat reumaatikolle ja miten omaa kroppaa pitää kuunnella? Lisäksi liikunnan säännöllisyyttä fysioterapeutti painotti. Kehotti valitsemaan lajin, josta itse nauttii ja joka ei satu tai muuten ärsytä niveliä. Mitään rajoituksia liikuntaan reuma ei aseta, kunhan muistaa kuunnella omaa kroppaa ja sen reaktioita.

Eli oikealla asenteella olen tätä liikkumista opetellut. Liikutaan sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä ja sovelletaan lajeja tarvittaessa sen mukaan, mikä tuntuu pahalta. Muutama uusi lajikin tuli esille. Esimerkiksi melonta on (selkäranka)reumaatikolle hyvä laji, koska siinä tulee luonnostaan kiertoliikettä selkärankaan. Oikeasti kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta lajilta. Toinen suositeltu laji oli dementiahiihto, josta ajattelinkin, että siinä voisi olla hyvä talvilaji, koska epäilen, että juokseminen ainakin liukkailla keleillä tulee jäämään.

Hyvä mieli jäi ja sovittiin seuraavakin käyntikerta, jossa käydään läpi lisää tietoa ja jumppaharjoitteita. Sen lisäksi lupasin miettiä kysymyksiä, joita haluan hänelle esittää. Nyt jo on tullut monta juttua mieleen, joista voisi hänen mielipidettään kysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti