keskiviikko 10. elokuuta 2011

Lepäillen endurokilpailussa

Tänään tuli tutustuttua jälleen uuteen urheilulajiin. Tällä kertaa laji löytyi moottoriurheilun puolelta - endurosta. Lähiseudulla ajellaan kuuden päivän endurokisa ja pitihän sitä lähteä yhden pätkän varteen katsomaan, millaisesta hommasta on kyse. Sään herra ei erityisemmin suosinut laskettelurinteessä seisomista - välillä tuli vettä ihan oikeasti, mutta piipahti aurinkokin näyttäytymässä.

Lajina enduro on varmasti ihan omanlaisensa ja viehätystäkin löytyy. Minulle ei vaan auennut, miksi joku haluaa ajella pitkin pieniä metsäpolkuja prätkällä ja sen lisäksi käydä vielä ajamassa kovaa mutarännissä. No ainakin illalla suihkussa näkee veden puhdistavan vaikutuksen, kun päivän aikana hankittu "rusketus" valuu viemäriin.

Päivän liikuntaharrasteet koostuivat venyttelyn lisäksi kävelystä laskettelurinteeseen ja takaisin. Lisäksi palloiltiin tovi huollossa ja maalipäässä. Rinteessä seisoskelu kävi selän päälle ja vahvisti käsitystäni siitä, mistä tuo selkä tykkää ja mistä ei. Selkeästi sille on ihan sama, missä asennossa kroppaansa pitää, jos asento pysyy pitkään samana eikä liikkumista juuri tule. Toisaalta jo melko lyhyt käveleskely helpottaa kipua ja jäykkyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti