torstai 16. kesäkuuta 2011

24 minuuttia kevyttä hölkkää

Tänään oli sitten treeniohjelmassa 24 minuuttia hölkkää - tähän mennessä pisin pätkä, mitä olen yhtä perää hölkännyt. Päätin lähteä juoksemaan tuonne syrjäisemmälle pururadalle, koska se on yhtä isoa mäkeä lukuun ottamatta erittäin tasaista maastoa. Sen jyrkän ylämäen ihan jyrkimmän kohdan jouduin kävelemään, mutta muuten meni kevyesti hölkäten. Se jyrkin kohta on melkein seinäjyrkkä (miten sen pääsee suksilla ylös?).

Ajattelin, että yritän juosta siltä mikä tuntuu hyvältä ja vähän etsiä niitä itselle sopivia sykealueita. Ajattelin, että juokseminen on helppoa, kun sykkeet pysyvät välillä 155-160. Tältä se tuntui tälläkin lenkillä. Ensimmäisen kerran otin hölkkäpätkän omaksi harjoituksekseen ihan vaan nähdäkseni, mihin hölkkäpätkän sykkeet nousevat ja toisaalta millaisella vauhdilla hölkkään. Lopputuloksena keskisyke n. 161 lyöntiä/min ja juoksuvauhti 8,5 min/km. Eli sykkeet olivat suurin piirtein sitä mitä tavoittelin, ja vauhti tulee varmaankin ajan kanssa.

On muuten hieno olo, kun pääsee tekemään noita pidempiä yhtenäisiä hölkkäpätkiä. Nyt kerkesin tuolla pätkällä käymään aika hyvin läpi eiliset lääkärin sanat ja muutenkin pohdittua miten pääni taas järjestän. Ikinä ennen en ole juoksulenkillä moista seesteistä tilaa saanut aikaan. Enkä toisaalta kävelylenkilläkään, koska silloin koiralla on enemmän aikaa keksiä omia juttuja, vauhdin lisäys vaatii koiraakin keskittymään tarkemmin siihen etenemiseen, joten minulle jää enemmän aikaa ajatella. Oli todella puhdistava kokemus, jatkossakin lähden entistä herkemmin pururadalle pohtimaan päässä pyöriviä asioita.

Seuraava pidempi lenkki onkin sitten jo 5 km hölkkä. Luulen, että tämän päiväsellä tahdilla se vitonenkin menee melko helposti. Ei se kevyt lenkki ole, mutta pidän sitä ihan mahdollisena. Huomenna huilailen lyhyehkön kävelylenkin ja salitreenin parissa ja lauantaina tehdään kevyt ja lyhyt hölkkä lenkki. Sunnuntaiaamuna koittaa sitten h-hetki ja fiiliksestä riippuen saatan iltapäivällä käydä treenailemassa kädet salilla - tai jättää treenin alkuviikkoon.

Loppuun on pakko kehua terveyskeskuksen hyvää palvelua. Lenkin jälkeen odotellessani aamupuuron jäähtymistä päätin soittaa terveyskeskukseen sopiakseni uuden lääkityksen turvakoeseurannan yksityiskohdista. Ensimmäisen tuuttauksen jälkeen vastasi ystävällinen naisihminen ja kuunteli asiani. Likimain seuraava kysymys oli "tuossa olisi puolelta aika, onhan sulla auto, niin tulet siihen". Vilkaisin kelloa ja totesin, että 12 minuuttia on ihan hyvä varoitusaika. Mitä sitä valitetaan, ettei terveyskeskukseen saa aikoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti