sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Viimeinen hellepäivä

Ainakin sääennustusten mukaan tähän helleputkeen.

Tänään oli juoksuohjelmassa muistaakseni 24 minuutin lenkki, jota en juossut helteessä. Enkä kuvitellutkaan juoksevani sitä salilla tai missään muualla vaan päätin rankasti jättää tänäänkin juoksematta. Sen sijaan meni tekemään salitreenin (4. tällä viikolla) ja kävin sen jälkeen eilisen 30 minuutin rauhallisen kävelylenkin. Eli ihan hunningolle en kuitenkaan ole itseäni päästänyt, vaikken juoksuohjelmaani olekaan pystynyt soveltamaan.

Salitreenin kohteina olivat tällä erää käsien lihakset ja paikaksi valitsin sen kylän toisen uimahallin salin. Siis sen jonne perjantaina en päässyt. Ei minusta nyt senkään salin suurta fania tullut, mutta kyllä minä sinne mieluummin menen kuin tuonne perjantaiselle - tosin ero on niin pieni, että päädyn kuitenkin tuohon 10 km lähempänä olevaan saliin, jos täällä vielä salitreeniä lähden tekemään. Paremmat mahdollisuudet tuolla salilla oli käsien treenaamiseen kuin "omalla" salillani. Tai ne liikkeet, joissa omalla salilla joutuu vähän soveltamaan, onnistuivat tuolla hyvin, mutta toisaalta kyllä soveltamistarvetta oli tuollakin.

Treenin jälkeen pulahdin maauimalan altaaseen ja uin sellaisen reilun puolituntia. Tarkoituksella keskityin tekemään rauhallisen uimatreenin. Oli yllättävän hankalaa uida hitaasti. Aina on tullut uitua kuitenkin sellaisia kohtalaisen rankkoja uinteja. Nyt yritin pitää sykkeet sen rauhallisen kävelylenkin tasolla. Onnistuin kyllä, mutta ensimmäinen vartti meni kovasti jarrutellessa, sitten rytmistä sai kiinni. "Hidastelua" helpotti myös kanssauimari, joka ui aika hyvin sitä tahtia, jota minunkin olisi pitänyt uida, joten päätin uida hänen perässään ja yrittää pitää etäisyyden vakiona. Alkuun kyllä kovasti houkutti lähteä ohittamaan, mutta maltoin kerrankin.

Koska sääennuste lupailee lämpötilan laskua, niin huomenna palataan juoksemisten kanssa arkeen - tosin otetaan vajaa viikko takapakkia ja aloitetaan 18 minuutin juoksulla. Vähän joutuu muutenkin viikon treenien kanssa säätämään, koska "tämänpäiväinen" 24 minuuttia sattuu sellaiselle päivälle, että joudun lähtemään Helsinkiin kuuden jälkeen aamulla. En oikein keksi, miten saisin siihen päivään tungettua puolen tunnin lenkin ilman, että herääminen tapahtuu järjettömän aikaisin. Tai siis en ole välttämättä halukas heräämään 4.30 vain juoksulenkin takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti