sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Pikkuhölkkä

Eilisestä lenkistä rohkaistuneena päätin tänään kokeilla hölkkää. Lenkille lähteissäni ajattelin juosta vartin verran, jos tuntuu hyvältä. Reittisuunnitelma oli sellainen, että aikaisemmalla vauhdilla sen hölköttelyyn olisi mennytkin se 15 minuuttia. Tänään oli jostain syystä vauhti päällä ja juoksinkin lenkin noin kahdessatoista minuutissa. Ei napannut enää juosta pidemmälle, joten lopetin siihen, kun tuntui niin hyvältä. Myöhemmin kellosta katseltuani totesin, että olin juossut sellaista 8 min/km vauhtia, joka on kovempaa kuin ennen.

Vaikka aamulla lämpömittari näytti +13 astetta, tuli lenkillä tosi kuuma. Aurinko lämmitti sateen jälkeen kosteaa maata, joten ilman suhteellinen kosteus lähenteli varmasti 100 %:a ja paksu gollagepusero oli selvästi liikaa. Toisaalta se on hyvä suoja itikoita vastaan. Niitä tuolla metsissä tuntuu riittävän. Ei niitä muuten huomaa, mutta pysähdyksissä tulevat syömään ihan välittömästi.

Huomenna ajattelin palata keskeytyneeseen juoksuohjelmaan - harjoitteena 5 km tahtia vaihdellen. Rauhakseen on tarkoitus mennä, mutta eiköhän sinne tahtivaihteluitakin saada mukaan. Jos keli on samanlainen kuin tänään aamulla, niin taitaa koira jäädä matkasta. Sen verran se väsähti jo tämän päivän lenkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti