maanantai 13. kesäkuuta 2011

Pitkästä aikaa juosten

Helteet helpottivat, kuten sääennusteet sanoivat ja tänään aamulla lämpömittari näytti 14 astetta ja taivas oli pilvinen. Oikein optimaalinen juoksukeli, sai laittaa hyvällä omalla tunnolla pitkähihaista ja -lahkeista päälle, eikä tarvinnut miettiä tarvitseeko ottaa matkaan vesipulloa tms. Harmikseni unohdin uudet juoksukengät vanhemmilleni, joten tänään oli tyytyminen vanhoihin lenkkareihin.

Päivän treeninä oli 18 min juoksua (tai oikeammin "Juokse 9 min. Käänny pitämättä taukoa ja juokse 9 min kotiin"). Kun yhdistää oman juoksulenkin ja koiran aamulenkin, niin juoksuun ei voi pyrähtää heti kotiovelta, vaan alkuun tulee väkisin vähintään 10 minuutin kävely. Tällä kertaa käveltiin sitten 20 minuuttia pururadoille ja juoksupätkän alkuun juoksin lyhimmän lenkin (1,2 km) ja sen jälkeen vähän mutkitellen kotiin. Olisikohan juoksumatkaa tullut sellainen vajaa 3 km.

Oli tosi nautittava lenkki. Juoksu kulki todella hyvin ja oli mukavaa. Sykkeet olivat melko korkealla (koko lenkin keskisyke 143 ja kesto 53 minuuttia) eikä mäkinen pururata ollut omiaan ainakaan tasaiselle sykkeelle, mutta silti jaksoin hyvin juosta kaikki mäet ylös saakka. Ja hirmuisen lyhyeltä tuntui tuo lenkki, olin lähtöpaikassa ennen kuin oikeastaan ennätin edes oivaltaa aloittaneeni juoksun. Toiseen kertaan en samaa lenkkiä viitsinyt enää juosta vaan hölkkäilin puistikon kautta kotiin. Tuon 1,2 km:n juoksemiseen meni hieman vajaa 10 minuuttia, että aika ensimmäiselle vitoselle ei niin kauhean kova tule olemaan, mutta sitä voi sitten parannella kunnon kohotessa.

Päivällä oli sitten syytä tehdä jokaviikkoisen perinteen mukaan maanantainen kauppareissu. Sää oli inhimillinen ja ostosten määrä järjen rajoissa, joten ei ollut mitään tekosyytä mennä kauppaan autolla. Niinpä sitten tein kävellen toisen melkein viiden kilometrin lenkin kun kävin hakemassa viikon ruokatarpeet. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti