sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Uudet kengät testissä

Aamulla säiden haltija suosi lenkkeilyä. Lämmintä oli vain 15 astetta ja taivas pilvessä. Ripsautti se loppumatkasta hieman vettäkin. Mutta poissa oli viime päivien ilmojen veltostavuus ja fiilis oli todella kevyt jo kotoa lähteissä. Kova oli into uusia kenkiä päästä testaamaan tosikäytössä, ei sitä kaupassa kuitenkaan tiedä, miten ne pidempään käytettyinä jalkaan asettuvat.

Juoksuohjelma antoi päivän ohjelmaksi toistaiseksi pisimmän lenkin "Juokse 10 min ja käänny. Juokse 10 min taukoja pitämättä kotia kohti." Eli siis 20 minuuttia hölkkää yhtä perää. En toteuttanut annettua ohjetta aivan täydellisesti - pidin tauon, kun keräsin koiran kakit alkumatkasta. Reittisuunnitelmaksi loin aamulla seuraavan: hölkkään puiston halki pururadoille ja kokeilen 1,2 km:n lenkkiä. Juoksen sitä niin pitkään kunnes 20 minuuttia tulee täyteen ja kävelen sitten loput. Ainoa huono puoli tässä suunnitelmassa oli, etten löytänyt sitä lenkkiä. Tai siis ilmeisesti käännyin 3 km:n lenkiltä liian aikaisin pois jollekin välipolulle ja tulin hyvin pian takaisin lähtöpaikalle. No eipä siinä mitään kun juoksuaikaa oli vielä jäljellä, niin hölkkäilin vielä pienen pätkän sitä 3 km:n lenkkiä väärään suuntaan.

Tänään juokseminen oli todella mukavaa. Alkuun tuli lähdettyä liikkeelle liian kovalla vauhdilla ja ensimmäinen viisi minuuttia menikin sitten siihen, että keskityin juoksemaan niin hitaasti, että sykkeet laskevat alle 160 lyönnin. Sitten kun sen oikean tahdin löysi, niin juokseminen oli todella helppoa. Ensimmäisen kerran taisin katsoa kelloa 11 minuutin juoksemisen jälkeen. Viimeinen pari minuuttia meni kellon katseluksi, mutta jotenkin sitä vain yritti pitää huolen, ettei juokse liian pitkälle. Olisin taas jaksanut paljon pidemmälle, mutta yritän kovasti pitää kiinni tuosta ohjelmasta, etten rasita itseäni liikaa.

Uudet kengät olivat hyvän tuntuiset. Jo oli aikakin nuo vanhat ja hyvin palvelleet siirtää kävelylenkeille. Selkeästi pronaatiotuki (vai mikä sen nyt on) näissä oli vahvempi kuin vanhoissa (tai ainakin vähemmän litistynyt) ja etenkin oikea jalkapöytä vähän kipeytyi. Ikään kuin lihakset olisivat hakeneet uusia paikkojaan. Sama paikka muuten kipeytyi ihan ensimmäisten lenkkien jälkeen ja ihan samalla tavalla. Eli lisää lenkkejä uusilla kengillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti