torstai 23. kesäkuuta 2011

Lepoa - lääkärin määräyksestä

Meni sitten tämä viikko vahvasti lepäilyksi. En edes viitsi tarkistaa, mitä juoksuohjelmassa on tälle päivälle. Aloitetaan ensi viikolla siitä, mihin tällä viikolla jäätiin. Esim. 15 min lenkki on varmasti ihan hyvää herättelyä kropalle ennen kovempaa rääkkiä. Tälle viikolle oli kuitenkin laitettu ainakin toinen vitonen juostavaksi.

Aamupäivällä kävin sitten lääkärin vastaanotolla näyttämässä noita jalkoja ja hän totesi, että toisen jalan oireistosta valtaosa on lihaskipua, löysi kuitenkin muutaman tulehduksenkin ja pisti niihin hoidoksi kortisonia. Kortisonihoidon "sivujuonteena" tuleekin sitten vähintään 24 tuntia lepoa mahdollisuuksien mukaan ja sen jälkeen rasitusta kivun mukaan. Kokemus puolestaan kertoo, että piikin jälkeinen päivä on se pahin ja sitten vähitellen helpottaa.

Eli lääkärin määräykseen ja omaan kokemukseen pohjautuen väitän, että juhannuskin tulee lähinnä lepäiltyä. Aikaisintaan sunnuntaina voi kokeilla jalkojen kestokykyä ja käydä tekemässä pienen kävelylenkin. Ja saatanpa eksyä salille tekemään selänkin. Mutta pääsääntöisesti tämä viikko on nyt lopullisesti pyhitetty rentoutumiselle ja levolle. Kovasti toivon, että reuma periksi ja voin taas pukea lenkkarit jalkaan. Jos tauti ei anna periksi, niin ensi viikolla hankkiudun uima-altaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti