tiistai 28. kesäkuuta 2011

Jalkarääkkiä salilla

Päivän juoksuharjoitus oli 45 minuutin kävely. Tästä vähän luistin tai oikeastaan suoritin kävelyn hyötyliikuntana. Ensin talsin terveyskeskuksen labraan verikokeisiin ja verikokeiden jälkeen kiersin kotiin punttisalin kautta. Yhteensä kävelyä tuli hieman vajaa tunti, mutta tosiaan kolmessa pätkässä. Niin lämmintä oli päivällä, ettei koira juurikaan innostunut lenkkeilyajatuksesta, joten sen kanssa liikkuminen jäi hyvin vähiin.

Salilla oli yllättäen muitakin ja ensimmäistä kehtasin tehdä treenin kunnolla, vaikka paikalla oli muitakin. Aikaisemmin olen jostain syystä vähän säästellyt ja tehnyt pienemmillä painoilla, jottei tarvitsisi hikoilla ja puuskuttaa niin paljoa. Nyt kuitenkin tein rääkin ihan kunnolla ja välittämättä siitä, että muut saattaisivat, vaikka katsoa. Tosiasiassa eiköhän jokainen salilla keskity omaan treeniinsä ja auttaa toista oikeastaan vain pyydettäessä. Tai näin ainakin kuvio toimii tuolla "kotisalillani".

Kaiken kaikkiaan sain tehtyä täysipainoisen jalkarääkin ja lähes joka liikkeessä suuremmalla vastuksella kuin aikaisemmin. Ja taisin viimeisen sarjan joutua joka laitteessa keskeyttämään hetkeksi, koska en olisi jaksanut loppuun muuten. Eli vähitellen rupeavat löytymään ne "rajapainot". Tähän saakka olen jonkin verran tehnyt säästellen ja oikeaa suoritustapaa etsien. Toisaalta taatusti myös lihaksisto on kehittynyt - nyt jalan ojentajatreenin maksimipainot olivat 25 kg, kun aloituksessa 10 kg tuntui paljolta. Ja samoin muissakin liikkeissä kehitystä tapahtuu vähitellen.

Ehkä hienoin fiilis tuli treenin jälkeen. Kroppa oli rääkätyn tuntuinen, mutta palautui todella äkkiä. Parin tunnin jälkeen ei ollut ollenkaan niin väsähtänyt olo kuin vielä kuukausi sitten. Siis pystyy ottamaan lyhyehkössä treenissä kropasta irti jopa enemmän kuin aikaisemmin, mutta silti palautuminen on nopeampaa. Pikku hiljaa sitä varmasti oppii monessa muussakin kohdassa vaatimaan elimistöltä oikeasti hyviä suorituksia, kun pystyy luottamaan siihen, että palautuminenkin tapahtuu kohtalaisessa ajassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti