tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kelpo päivä

Tämän päivän juoksuohjelma sanoi, että pitää tehdä tunnin kävelylenkki. Lisäksi olin suunnitellut tälle päivälle salille käsitreenin, joka eilisen kömmähdyksen takia vaihtuikin jalkatreeniksi.

Aamulla olo oli vähintäänkin mystinen. Heräsin melkein yhtä aikaa auringon kanssa, koska olin aivan litimärkä hiestä ja toisaalta oli ihan sika kylmä. Siinä sitten jonkun tovin ihmettelin oloani ja nousin jopa ylös. Tunnin pystyssä olon jälkeen rupesi nukkuminen kuulostamaan taas kelpoajatukselta ja painuin reiluksi tunniksi torkkumaan. Tämän jälkeen istuksin jonkun tovin tietokoneella ja mietin, että tuleeko oksennus vai ei, mutta olo päättikin sitten lähteä purkautumaan toisesta päästä.

Aamun jumituksen ja voimattomuuden jälkeen päätin ottaa itseäni niskasta ja raahautua salille. Jos siellä ei tulisi treenistä mitään, niin toteaisin olevani kipeä ja jääväni "sairauslomalle". Kummasti olo kuitenkin koheni kävelymatkalla - ja tein jopa uuden ennätyksen salimatkassa. Tähän saakka sinne on mennyt noin 20 minuuttia, nyt kävelin sitä vain 16 min. Lisäksi oli tosi tsemppi päällä salilla ja tein jalat oikein hirmuhyvin. Kaikkiin liikkeisiin lisäsin painoja edellisestä treenistä ja silti tuntui, ettei painoja ollut kamalasti liikaa. Mitähän jalat huomenna sanovat moisesta treenistä...

Päivän lenkki jäi sitten iltaan, vaikka olen pyrkinyt käymään aamulla. Serkkuni soitti ja kokemuksesta tiedän, että hänen kanssaan puhelimessa menee usein tovi, jos toinenkin, niin rupesin tekemään lähtöä heti puhelun alussa. Ajatuksena, että tuleepahan sitten ainakin käveltyä sen puhelun aika. Tällä erää puhelu oli yllättävän lyhyt, enkä ennättänyt vielä edes ulos ovesta, kun puhelu oli loppu. No kuitenkin, kun olin lähtövalmistelut jo tehnyt ja koira odotti lähtökuopissaan, päätin lähteä säätä uhmaten lenkille. Tällä kertaa kierreltiin urbaaneissa maisemissa ja otettiin reitin varteen yksi koirankastelupaikkakin.

Helle vei kyllä mehuja omistajasta ja koirasta, mutta kun pysytteli rannan tuntumassa, tuuli kivasti viilensi. Sitten mentiin pätkän matkaa talojen suojassa, niin oikein huomasi kuinka kuuma oikeasti oli. Tai kuuma ja kuuma, viime kesänähän näitä kelejä oli ihan riittämiin ja tälläistä päivää tervehdittiin mukavan viileänä. Mutta näin tottumattomalle lämpöä riittää näinkin.

Kokonaisuutena jos eilinen päivä oli sellainen "kaikki liikunta hiiteen", niin tänään on ollut paljon parempi fiilis liikkua. Oikeasti liikkuminen on ollut mukavaa ja helppoa. Lisää tälläisiä päiviä ja vähemmän niitä eilisen kaltaisia, jolloin liikkumisesta ei saa mitään positiivisia fiiliksiä.

Huomenna on ohjelmassa 15 min hölkkää ja kävely takaisin kotiin. Pitää varmaankin laittaa kello kuudelta soimaan, jos viitsisi silloin nousta ylös ja lähteä lenkille. Ainakin tänään aamulla oli jo kahdeksan aikaan sen verran lämmintä, ettei paljon juokseminen olisi enää maistunut. Jos aamulla väsymys on ylivoimainen, niin sitten lenkki on siirrettävä iltaan. Yhdeksän aikaan varmasti lämpötila on laskenut jo sen verran, että lenkkeilykin onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti