maanantai 20. kesäkuuta 2011

Hyötyliikuntaa ja salirääkkiä

Tänään oli taas juoksuohjelmassa vapaapäivä - ei varmastikaan yllätä eilisen 5 km:n lenkin jälkeen. Tyydyin siis kävelemään salille vähän pidemmän reitin kautta ja käydä matkalla hoitamassa asioita. Ensin kävin vapaa-aikatoimistossa (tai mikä se nyt ikinä onkaan) ostamassa itselleni loppuvuodeksi salikortin. Että ei voi jatkossakaan vedota siihen, ettei pääse salille. Nyt on kyse sitten omasta aktiivisuudesta salille lähtemisen suhteen.

Vapaa-aikatoimistosta kävelin kelan toimistolle viemään matkakorvaushakemusta viime viikon Helsingin reissusta. Matkalla minut pysäytti kaksi Uudenmaan toimittajaa, jotka olivat kyselemässä paikkakuntalaisten näkemyksiä uudesta hallitusohjelmasta ja erityisesti päätöksestä olla myöntämättä ydinvoimalaa Fortumille. No heidän kanssaan jutustelin hetken ja jatkoin kelan toimiston kautta punttisalille.

Salilla oli vuorossa käsitreeni ja ensimmäistä kertaa sain siihen kunnon tsempin päälle. Tuli tehtyä huomattavasti kovemmilla painoilla ja tehokkaammin kuin kertaakaan tähän saakka. Kyllä oli hieno fiilis, kun kerrankin tuli kädet tehtyä kunnolla, eikä homma ollut sellaista pakollista puurtamista, kuten yleensä. Melkein kaikkiin liikkeisiin sai lisätä painoja edellisestä treenistä melko reilusti ja silti tuntui, että jaksaa. Ja kotiin kävellessä kädet olivat sellaiset mukavan voimattoman oloiset.

Valitettavasti kotimatkalla vasen päkiä suuttui jostain ja viimeiset sadat metrit kävelin lähes kyyneleet silmissä. Lepo ja kylmä helpottivat hieman, mutta kunnossa tuo jalka ei vieläkään ole. Toivottavasti on sellainen yhden yön ihme eikä jää pahemmin vaivaamaan. Toisaalta iltasella, kun käytin koiraa iltapisulla, kunnon kengässä ei kipua ensimmäisten askelten jälkeen tuntunut, joten saattaisi mennä ohi ihan itsestään. Tämä on näitä reuman ikäviä puolia - pikkuvaivoihin ei osaa suhtautua pikkuvaivoina vaan kovasti takaraivossa hakkaa pieni pelko uudesta niveltulehduskierteestä.

Nyt illalla tuntuu eilinen juoksu jaloissa. Tähän saakka jalat ovat olleet ihan normaalin tuntuiset, eivät edes väsyneet, mutta nyt tuntuu lihaksissa pientä kireyttä. No tänään oli muutenkin tarkoitus venytellä koko kroppa huolella läpi, joten lisävenyttelyitä pieni kireys ei tiedä. Tuntuvatpa venytykset joltain.

Huomenna olisi tiedossa palauttava rauhallinen 15 minuutin hölkkä. Pitää katsoa, miltä tuo jalka aamusella tuntuu - jos se vielä kipuilee, niin lepoon se on laitettava. Kovin kuitenkin toivoisin, että lenkille pääsisin. Olisi kiva päästä kokeilemaan, miten jumissa kroppa vitosen hölkästä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti