lauantai 4. kesäkuuta 2011

Uintia ja unta

Tänään luki treeniohjelmassa "Kävele 30 min rauhallinen lenkki". Aamulla nukutti pitkään ja kymmenen aikaan keli oli jo lämminnyt sellaiseksi, että jos olisin lähtenyt tekemään rauhallista kävelylenkkiä, niin se olisi ollut hyvin rauhallinen, suorastaa flekmaattinen. Illalle sitä en puolestaan viitsinyt jättää, koska huomenna pitäisi taas juosta pidempi pätkä ja sen teen mielummin aamulla. Joten halusin antaa jaloille vähän palautumisaikaa. Lisäksi selkä oli sitä mieltä, että käveleminen on ihan ylimainostettu tapa liikkua.

Siispä ajattelin mennä kokeilemaan vuosien jälkeen, miltä tuntuu uida maauimalassa. Koiran nappasin matkaan ja vein sen vanhemmilleni aitaprojektin valvovaksi silmäksi. Sinnehän se mieluusti jäi ja minä painuin uimahallille uiskentelemaan. Sykemittaria en tietenkään muistanut ottaa mukaan, joten mentiin ihan fiiliksen mukaan, ja kun kerran kyseessä oli rauhallinen harjoitus, niin otin sitten rauhallisesti: uin sen puolituntia ja sinä aikana matkaa kertyi 1000 m. Jälkeenpäin ajateltuna ei se tahti nyt niin kamalan hidasta ollut, koska maauimalan allas on kuitenkin pitkä (50 m) ja olen lyhyessä (25 m) altaassa parhaimmillani uinut kilsan 23 minuuttiin ja normaalisti uin sen noin 25 minuuttiin. Eli kun huomioidaan, että päädystä ponnistuksia oli puolet, niin ihan sievoista tahtia on menty.

Kun sitten kerran lähdin isoon kaupunkiin, niin kävin samalla ostamassa itselleni uudet juoksukengät ja kuulokkeet, jotta voin kuunnella musiikkia lenkeillä. Kengät olivat turkasen kalliit ja ilman syntymäpäivälahjarahoja en niitä olisi raaskinut ostaakaan, mutta toisaalta tulipa kerrankin käytettyä rahat oikeaan tarkoitukseen. Nyt polttelee kovasti päästä kokeilemaan uusia kenkiä. Toivottavasti ovat hyvät.

Tänään ajattelin selvitä ajoissa nukkumaan, jotta pääsen aamulla lenkille vielä viileään aikaan. Vielä on tekemättä päivän venyttelyohjelma ja sitten voikin painua untenmaille. Viime yönä nukuin 11 tuntia, eikä tänäkään yönä moinen haittaisi. Selkeästi ehkäreuma yrittää taas nostaa päätään. Eilen illalla oli tosi kipeä olo ja tänään on koko päivän tuntunut käyvän 70 % normaalitehosta. No aikaisempi kokemus sanoo, että muutamat ylipitkät yöunet joko auttavat tilanteen laukaisemisessa tai eivät auta, mutta yhtään vajaat unet saavat olon kahta kauheammaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti